Gezond, duurzaam en sociaal inzichtelijk gemaakt!

Onderwijscateraar Van Leeuwen Catering en kassaleverancier Counterpay gaan samenwerken. Met deze samenwerking willen ze inzichtelijk maken wat de cateraar op scholen verkoopt aan gezonde, duurzame en sociale producten.

De bedrijven willen de schoolomgeving veiliger maken voor de leerlingen, omdat zij met dit systeem niet meer met contant geld over straat hoeven te lopen. Daarnaast willen de bedrijven de schoolkantine inzichtelijk maken. Zo wordt met het nieuwe kassasysteem duidelijk wat er aan duurzame, gezonde en sociale producten verkocht wordt in de schoolkantine. Ook kan op deze manier bijvoorbeeld uitgerekend worden hoeveel calorieën er per transactie over de toonbank gaan.

Inzicht
De partners willen meer inzicht in de hoeveelheid producten die in elke categorie verkocht worden. Hoeveel lokale producten van duurzame komaf worden op elke locatie verkocht? Hoeveel sociale tosti’s worden gemaakt door de Haeghe groep, de stichting voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En niet onbelangrijk, hoeveel gezonde producten worden per locatie verkocht? Wat loopt beter in welke regio? In aansluiting op deze bevindingen kan de cateraar nieuwe strategieën ontwikkelen om gezonde producten in de desbetreffende schoolkantines beter aan te laten slaan.

Sportkantine
Daarnaast zien Van Leeuwen Catering en CounterPay ook andere mogelijkheden tot samenwerking in de toekomst. Het kassasysteem van het zusterbedrijf, Le Credit Sportif, wordt inmiddels gebruikt bij meer dan 2000 sportkantines, en Van Leeuwen Catering heeft veel ervaring met scholencatering. Beiden willen zij Nederland gezonder maken. Zo kunnen klanten van Le Credit Sportif van de samenwerking profiteren door bijvoorbeeld voedingsadvies te ontvangen van Van Leeuwen Catering bij aankoop van een kassasysteem. Zo wordt de expertise van beide partijen gecombineerd in een samenwerking die gezondheid stimuleert!