Samenwerking gemeente Leidschendam-Voorburg, Middin en Van Leeuwen Catering

Dinsdag opende het vernieuwde bedrijfsrestaurant van de gemeente haar deuren. Cateraar Van Leeuwen Catering, afkomstig uit Leidschendam, lanceerde daarbij haar nieuwe concept DICHTBIJ. Lokaal en sociaal zijn belangrijke speerpunten, zowel in het concept als voor de gemeente. In het restaurant komen verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

In het nieuwe concept wordt samengewerkt met lokale ondernemers, scholen, het Werkgevers Service Punt en Middin. Deze organisatie biedt ondersteuning aan mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en met de samenleving. Van Leeuwen Catering helpt hen hierbij door het aanbieden van arbeidsplaatsen.

Samenwerking Middin
Regiomanager van Middin Iris Piket: “Middin en Van Leeuwen Catering werken al langere tijd samen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. We spannen ons in om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen in het ontwikkelen van beroepsvaardigheden. Horeca is daarbij een belangrijk ambacht. Het mooie van onze samenwerking met Van Leeuwen Catering is dat in de werkomgeving, zoals hier in het bedrijfsrestaurant van gemeente Leidschendam-Voorburg, mensen de mogelijkheid krijgen om die vaardigheden verder te ontwikkelen als laatste stap naar betaald werk.”

 Sociaal voor iedereen
Deze insteek past bij het beleid van de gemeente: zij verplicht aanbesteders zich in te zetten om jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Nadine Stemerdink (PvdA): “We hebben als college de afgelopen drie jaar ontzettend hard gewerkt om iedereen mee te kunnen laten doen in de samenleving. We zijn als gemeente Leidschendam-Voorburg een van de grootste werkgevers in onze gemeente, en wat is dan mooier dat je ook hier ruimte biedt voor mensen die een extra handje nodig hebben om te kunnen meedoen.” Winst voor iedereen dus!