Het is komkommertijd, en dat betekent hopelijk ook barbecueweer! Niets is daarbij lekkerder dan een heerlijk frisse komkommersalade. Maar ook als het iets minder lekker weer is, valt deze komkommersalade goed in de smaak als bijgerecht. Laat je ons weten hoe jij de salade vond?

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 3 bosuien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout
  • 50 gr fetakaas

Bereidingswijze
Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Meng de komkommerlinten met wat zout in een vergiet en laat even staan.
Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes. Klop in een slaschaal een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Snijd vervolgens de peterselie fijn en verbrokkel de feta. Meng de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de peterselie door de dressing en strooi de kaas erover. Maal er tot slot wat peper over.

Eet smakelijk!