Vandaag is het Koningsdag en dat verdient natuurlijk een overheerlijk recept.
Tompouces, soesjes en andere zoetigheden kun je vandaag overal krijgen, maar iets hartigs is vaak toch iets lastiger. Om in de oranje sfeer te blijven delen wij vandaag een recept voor zelfgemaakte frietjes van zoete aardappel! Laat je ons weten of het resultaat lekker was? We zien ook graag een foto!

Voor 2 personen

Ingrediënten
1 grote zoete aardappel – 400 gram
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Zout & zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de zoete aardappel en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Doe de frietjes in een kom met warm water en het zout. Laat ze hierin 15-30 minuten weken.
  4. Giet de frietjes af en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier, doe ze in een kom en schep er de kokosolie, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel paprikapoeder overheen.
  5. Meng de frietjes met de hand door elkaar om ervoor te zorgen dat ze allemaal een mooi laagje vet en kruiden hebben.
  6. Leg de frietjes op de bakplaat, maar zorg dat ze allemaal wat tussenruimte hebben.
  7. Bak de frietjes ca. 30 minuten in het midden van de oven, draai ze na 15 minuten om. Kijk uit dat je hiermee je handen niet verbrand!
  8. Open de oven om te zien of de frietjes al bruin beginnen te kleuren; zo niet, zet dan de grill van de oven even aan en bak ze in nog 2 minuten goudbruin en knapperig. (let op: de baktijd verschilt per oven, houd ze dus goed in de gaten!)
  9. Serveer de frietjes met wat zeezout. Eet smakelijk!