Twee weken  geleden was het nationale pannenkoekendag, maar omdat je van pannenkoeken nooit genoeg hebt doen wij het vandaag nog even dunnetjes over.

Niets is natuurlijk beter dan de dag beginnen met een overheerlijke portie pannenkoeken. Dat vinden wij ook, maar helaas zijn ze vaak niet heel gezond. Gelukkig hebben wij een recept gevonden waarmee je kunt genieten zonder schuldgevoel! Het recept bevat geen toegevoegde suiker, en door al het fruit krijg je al snel een vol gevoel waardoor je minder eet.

Met het volgende recept kun je heerlijke én gezonde ontbijtpannenkoekjes maken. Ook heel lekker bij het Paasontbijt!

Dit heb je nodig:

  • 50 gram spelt- of amandelmeel
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 75 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel pure cacao
  • scheutje olie

Topping:

  • 50 gram bessen
  • granola
  • cranberries
  • agavesiroop
  • Griekse Yoghurt (0% vet)

Bereiding: 

  • voeg het meel, de banaan, de eieren, de bessen en cacao bij elkaar in een beslagkom of maatbeker
  • mix de ingrediënten met de staafmixer en maak er een mooi beslag van (het beslag is dikker dan bij gewone pannenkoeken)
  • schenk wat olie in een koekenpan en maak mooie kleine pannenkoekjes door ze aan beide zijden lichtbruin te bakken
  • leg de pannenkoekjes op een groot bord en voeg tussen iedere laag wat yoghurt en agavesiroop toe
  • eindig met wat granola, cranberries en agavesiroop. Andere topping ingrediënten kunnen natuurlijk ook!

Tip: bij een grote koekenpan lukt het prima om bijvoorbeeld drie pannenkoekjes tegelijk te maken.

Enjoy!