Vandaag is het Wereld Planten Dag. Het is tegenwoordig helemaal hip om je eigen plantjes en kruiden op je balkon of in je tuin te kweken. Ook wij zijn groot fan! Kruiden zoals tijm, rozemarijn, bieslook en munt zijn heerlijk om vers te gebruiken. Niet alleen ruiken ze heerlijk, het is ook veel gezonder dan kruiden uit zakjes. Van basilicum kan je fantastische pesto maken, en het is helemaal niet zo heel moeilijk.

Ingrediënten

  • 20 gram verse basilicum blaadjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook
  2. Stop de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
  3. Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
  4. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix
  5. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe, afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben

Heerlijk op een toastje of door de courgettipasta met cherrytomaatjes. Eet smakelijk!