Van Leeuwen Catering biedt beste koffie van Nederland aan

De beste koffie van Nederland is te vinden in Amersfoort, zo werd vorige week maandag bekend. In de jaarlijkse ranglijst van Misset Horeca Koffie Top 100 staat Koffiebar Boot uit Amersfoort op één. Het Capriole Café uit Den Haag volgt direct daarna.

Het juryrapport is lyrisch over de winnaar. Het oordeel luidt: ‘Technisch perfect bereid en prachtig in balans. Ook de andere koffies zijn hier heel erg goed. De koffiekennis is torenhoog, de liefde voor koffie zit diep.’ Boot koffie brandt al 45 jaar koffie en heeft al lange tijd een eigen koffiewinkel in Baarn. Sinds enige tijd zijn ze ook gesitueerd in een dependance in Amersfoort, Het Lokaal, waar meerdere bedrijven hun lokale producten verkopen. Daar heeft Boot een eigen koffiebranderij.

Capriole
Direct daarna volgt het Capriole Café aan de Binckhorst uit Den Haag. ‘De zaak biedt zeer constante kwaliteit, fraaie filterkoffie en een prachtige goed doordachte presentatie van de koffies,’ aldus de jury. Vorig jaar stond de zaak nog op nummer 24. De eigenaar, die op een plaats in de top tien had gemikt, kan zijn geluk niet op: ‘Mooier dan dit had ik het niet verwacht,’ aldus Pascal Ultee. Als kers op de taart wint de zaak ook nog eens de award voor Mooiste Koffievenue 2018.

Beste koffie
Van Leeuwen Catering kan met trots zeggen dat zij de beste koffie van Nederland presenteert: in haar FOOD4YOU-restaurant in Amersfoort biedt zij koffie van Boot aan, en daarnaast heeft zij een samenwerking met Capriole. Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering: ‘Natuurlijk feliciteren wij de lijstaanvoerders van harte! Wij kiezen voor kwaliteit, en de winnaars van de jaarlijkse Koffie Top 100 bevestigen dat.’