Tijdens de Dutch Food Week (7-11 oktober) gaan cateraars voor kleur! Zo ook Van Leeuwen Catering: op verschillende locaties pakten de medewerkers uit met een regenboog aan kleuren. Groene maandag, gele dinsdag, rode woensdag, oranje donderdag en regenboog vrijdag, zij draaiden hun hand er niet voor om.

Doel van de week is om Nederlandse groente en fruit extra in het zonnetje te zetten. Niet alleen is dit hartstikke lekker, het is ook nog eens ontzettend duurzaam! Dit komt doordat de transportbeweging verkleind wordt (de vrachtwagens hoeven minder ver te rijden om de producten in de winkel te krijgen).

Veggipedia

Nederlanders eten eigenlijk veel te weinig groente. Een van de redenen daarvan is, dat mensen het vaak lastig vinden hoe ze groente lekker kunnen klaarmaken. Daarom is de website www.veggipedia.nl in het leven geroepen, een encyclopedie over groente en fruit. Je kunt er niet alleen van alles vinden over voedingswaarden, vezels en verkrijgbaarheid, maar ook allerlei bereidingswijzen.

We hebben een heleboel leuke inzendingen gehad deze week! Op onze Instagram-pagina kun je ze allemaal terugvinden: https://www.instagram.com/ontdek_schoolkantine.