Ondernemers in het zonnetje

Afgelopen vrijdag bedankte heel Nederland ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen. Het MKB, de belangenbehartiger van het midden- en kleinbedrijf in Leidschendam-Voorburg, organiseerde een bezoek aan verschillende ondernemers. Samen met het college van B&W en andere partners bezochten zij vijf bedrijven om hen extra in het zonnetje te zetten.

De vijf bezochte bedrijven hebben in ieder geval één ding gemeen: alle vijf zijn ze gevestigd in (de buurt van) het centrum van Leidschendam. Reden waarom een deel van de delegatie besloot het bezoek per fiets af te leggen. Daarnaast zetten zij zich in om het economische profiel van de gemeente te versterken, waardoor deze ook de komende jaren aantrekkelijk blijft voor zowel wonen als werken.

Economische bijdrage
Ieder van de bedrijven levert op eigen manier een bijdrage aan de economie in Leidschendam-Voorburg, met ieder hun eigen specialiteit. Zo stimuleert Conceptors jong, lokaal en kleinschalig ondernemerschap. Zorgondernemer ‘Voel je wel’ verbindt mensen uit de zorg en maatschappelijke sector met elkaar. Van Rijn Culinair is een creatieve ondernemer die met zijn diensten inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, en actief betrokken bij de organisatie van lokale markten en evenementen. Eveneens betrokken bij de organisatie van festiviteiten in Stichting Dans aan de Vliet. Hier leren kinderen en jongeren alles over dansen.

Van Leeuwen Catering
Als laatste komt de delegatie aan bij Van Leeuwen Catering, het grootste catering (familie-) bedrijf in Leidschendam-Voorburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderwijscatering op middelbare scholen, en breidt haar activiteiten momenteel ook uit naar hogescholen. Zij hebben ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en zijn daar ook ambassadeur voor. Zo werken zij nauw samen met het Werkgeversservicepunt, en zijn zij regelmatig te vinden bij activiteiten zoals Jongeren in de Lift. Sociaal, gezond en duurzaam ondernemen is hun missie. Iedereen telt mee!

©fotograaf: Hein Athmer