Moeskas maakt verse kruiden hip

Afgelopen schooljaar nam cateraar Van Leeuwen Catering het restaurant van de Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort over. Gedurende die tijd is er al veel veranderd. Zo worden vrijwel alle producten lokaal geproduceerd, is de menukaart flink veranderd en wordt er veel gewerkt met verse producten. Sinds een maand heeft het restaurant er een nieuw snufje bij: een Moeskas.

Moeskas Vertigrow
Een van de nieuwste snufjes in de kantine is de Moeskas Vertigrow. Het is een compact en gebruiksvriendelijk Moestuintje waarmee iedereen groenten en kruiden kan kweken. De groenten en kruiden staan niet in de grond, maar in teelgoten en hebben een volledig automatisch systeem van water geven. Dit vernuftige staaltje techniek zorgt ervoor dat verse kruiden vers blijven, terwijl het apparaat niet veel ruimte inneemt en door hergebruik van water slechts een keer per week bijgevuld hoeft te worden. Locatiemanager Frank Timmerman nam de Moeskas vorige maand officieel in gebruik.

Sociaal en duurzaam
Van Leeuwen Catering besteedt veel aandacht aan sociale inzetbaarheid. De kruiden die in de Moeskas in het restaurant gebruikt worden, komen dan ook niet zomaar uit een tuincentrum. De plantjes zijn zorgvuldig opgekweekt door medewerkers van buitengoed Dorrepaal in Leidschendam. Op dit buitengoed werken mensen met een verstandelijke beperking, ondersteund door medewerkers van Middin. Deze organisatie ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en met de samenleving. Doordat de kruiden zonder bestrijdingsmiddelen groeien, zijn ze ook nog eens heel duurzaam!