Van Leeuwen Catering lanceert duurzaamste schoolkantineconcept

In het nieuwe jaar mag Van Leeuwen Catering zich met recht een groene ondernemer noemen: de duurzame onderwijscateraar lanceert in januari 2019 het nieuwste schoolkantineconcept (H)eerlijk Groen in de kantine van Aeres (v)mbo Nijkerk.

‘Heerlijk en eerlijk’: daar draait het om bij dit concept. Heerlijk omdat de producten gezond, optimaal duurzaam en niet te versmaden zijn. En eerlijk omdat Van Leeuwen Catering sociaal en lokaal onderneemt. Daarnaast hebben groene producten de overhand en maken we bij dit concept gebruik van veel natuurlijke kleuren, vormen en materialen.

Groene scholen
Het idee sluit aan bij de vraag van de zogeheten ‘groene’ scholen naar een optimaal duurzaam en gezond aanbod in de schoolkantine. Van Leeuwen Catering gaat hier nog een stapje verder dan de huidige wet- en regelgeving vereist. Aeres (V)MBO Nijkerk is de eerste school die met het nieuwe (H)eerlijk Groen-concept aan de slag gaat. ‘Bij ons als groene school past dit concept uitstekend. We willen onze leerlingen nu al vertrouwd maken met duurzaam eten en drinken. (H)eerlijk Groen sluit ook qua uitstraling prima aan bij onze wensen en de Gezonde school’, aldus locatiedirecteur Annette Vermaas van Aeres (V)MBO Nijkerk.

Bewust leven onder jongeren
Van Leeuwen Catering wil met (H)eerlijk Groen aan bezoekers laten zien dat ‘bewust’ niet alleen een begrip is, maar een manier van leven. Net zoals in het ONTDEK-concept blijft de scherpe prijsstelling bestaan. Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering: ‘Ik ben trots dat dit nieuwe, duurzame concept vorm heeft gekregen. Het sluit aan bij onze missie om bewust leven onder jongeren te promoten. Om dit groene schoolkantineconcept nu gerealiseerd te zien, geeft veel voldoening. We hopen natuurlijk dat (H)eerlijk Groen ook aanslaat op andere scholen!’