Het regent Schoolkantine Schalen bij Van Leeuwen Catering! Het Northgo College, ISW Hogewoerd en ONC Clauslaan hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Daarnaast hebben het Da Vinci College locatie Kagerstraat en het Lyceum Schravenlant in Schiedam een zilveren Schoolkantine Schaal verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Ze hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De scholen hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Ook het AD besteedde aandacht aan de Gouden Schaal van het Oranje Nassau College, Clauslaan. Lees het hele bericht hier.