Van Leeuwen Catering ontvangt award voor behalen doelstellingen Akkoord

Afgelopen vrijdag organiseerde de stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) een bijeenkomst voor de partijen die participeren in het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. De samenkomst vond plaats bij Inn Style in Maarssen. Genodigden vanuit het hele land waren aanwezig.

Het evenement stond dit jaar in het teken van samenwerken en samen leren. De afgelopen jaren zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest. Het aantal JOGG-gemeenten is weer gegroeid. Dit jaar werd tijdens de bijeenkomst niet alleen aandacht besteed aan de succesverhalen, maar ook aan de momenten dat het minder goed ging, en hoe dat opgelost werd. Vervolgens werden de awards uitgereikt aan diverse Akkoordpartijen.

Een daarvan was Van Leeuwen Catering, een onderwijscateraar die schoolkantines in voornamelijk de westelijke provincies exploiteert. Vicky van der Bijl, manager Gezond- en Duurzaamheid: “We zijn er trots op dat we deze award uitgereikt krijgen. Het laat zien dat wij ons houden aan de regels van het Akkoord. Hiermee wordt onze inzet beloond om de leefomgeving van jongeren gezonder te maken!”

Nieuwe Richtlijnen 2020

In 2020 voert het Voedingscentrum nieuwe criteria in voor de Richtlijnen Gezondere Kantines. Van Leeuwen Catering deed mee aan een pilot om deze Richtlijnen al in de praktijk te brengen, en werkt dit jaar verder toe naar een gezonder aanbod. Nu al voldoen de schoolkantines van Van Leeuwen Catering aan de Gouden Richtlijn van het Voedingscentrum, waarbij het aanbod voor 80% uit gezonde keuzes bestaat en voor maximaal 20% uit uitzonderingsproducten. In de toekomst zal dit alleen maar gezonder worden!