Gemeente kiest voor lokale ondernemers

Dinsdag opende het vernieuwde bedrijfsrestaurant van de gemeente haar deuren. Tijdens de feestelijke openingslunch kwamen er veel vertrouwde gezichten uit de regio langs. Zo stonden er verschillende standjes van lokale ondernemers, die producten zullen leveren in het vernieuwde restaurant.

Gemeentesecretaris André Huykman: ‘We zetten ons elke dag in om weer een tandje beter te kunnen zijn. Vandaag zetten we minstens drie of vier stappen op dat vlak. Vanuit een vrij traditionele catering wilden we dit nu op een andere manier. Het moest groener, het moest duurzamer, het moest dichterbij, het moest socialer. Het is gezelliger geworden met een waanzinnige uitstraling! We werken samen met Middin en met de lokale bakker, slager, groenteboer en kaasboer. Alles wordt lokaal aangeleverd en geproduceerd, het wordt gezond en op een fantastische manier gepresenteerd. En daar ben ik heel trots op!’

Lokaal en verbindend
Speciaal voor dit restaurant ontwikkelde cateraar Van Leeuwen Catering een nieuw concept voor bedrijfsrestaurants, DICHTBIJ. Dit concept heeft een lokaal en verbindend karakter. Bezoekers hebben de mogelijkheid een bewuste, gezonde, duurzame en sociale keuze te maken. Zo werkt de cateraar via Middin ook samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Vanuit de gedachte: iedereen doet mee! Negentig procent van het assortiment is lokaal of duurzaam ingekocht. Met de flesjes H20 van de gemeente steunt Van Leeuwen Catering lokale goede doelen.

Vers en ambachtelijk bereid
Van Leeuwen Catering werkt met verse ingrediënten en bereidt de producten op ambachtelijke wijze. Herkenbare huisgemaakte producten zoals salades en soepen kenmerken DICHTBIJ, met vers brood van de banketbakker. Ook een kleine, gezonde warme maaltijd als lunch, zoals een heerlijk verse pasta of een uitsmijter ter afwisseling is te vinden bij DICHTBIJ. Vanaf nu kunnen de bezoekers ‘dichtbij’ blijven om lekker te lunchen. Alle ondernemers zijn afkomstig uit Leidschendam, Voorburg of de directe omgeving van de gemeente.