Succesvolle inspiratiemiddag voor lokale werkgevers

Het Werkgevers Service Punt (WSP) Zuid-Holland Centraal organiseerde een inspiratiemiddag in Duinrell voor haar ambassadeurs. Het thema: ‘Sociaal ondernemen scoort!’ Doel van de middag was werkgevers te enthousiasmeren en informeren over het aannemen van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
 
Hoofdgast van de middag was Willem van Hanegem: trainer, coach, een van de beste profvoetballers van Nederland en sociaal ondernemer. Hij ging in gesprek met het Ambassadeursnetwerk over inclusief ondernemen. Later in de middag sloten overige ondernemers aan. Een van de belangrijkste doelen van de middag was het enthousiasmeren van nieuwe werkgevers voor sociaal ondernemen. Werkgevers konden ervaringen uitwisselen met ambassadeurs. Daarnaast konden geïnteresseerden zo op een inclusieve manier ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het aannemen van een werknemer via het WSP.

Afspiegeling van de maatschappij 
Een van de aanwezigen was Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering. “Van Leeuwen Catering is ambassadeur voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om sociaal, gezond en duurzaam ondernemen te stimuleren. Iedereen telt mee, en dat willen we natuurlijk ook in de praktijk laten zien. Een bedrijf is een afspiegeling van de maatschappij. Daarom is het belangrijk dat iedereen meedoet! Vanmiddag was een ideale manier om onze ervaringen met anderen te delen.” De onderwijscateraar heeft een contract met de Haeghe groep, met de stichting Delta in Zutphen, en via het WSP kwamen diverse medewerkers in dienst bij Van Leeuwen Catering.