Gisteren werden de gemeentelijke sportprijzen 2018 uitgereikt tijdens een sportgala bij sportpark Kastelenring in Leidschendam. De gemeente, stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals en SenW organiseren ieder voorjaar de verkiezing van de Sportprijzen Leidschendam-Voorburg. Met deze uitreiking vieren zij sportsuccessen in de gemeente.

Van Leeuwen Catering sponsorde de prijs aan het sporticoon van het jaar, Ruud Muller. De prijs werd uitgereikt door Marco van Stappershoef, directeur Onderwijscatering: “Onze missie als onderwijscateraar is het stimuleren van bewust leven. Binnen deze missie en visie is het volgens ons alleen maar passend om een dergelijk evenement te helpen tot een succes te maken. We zijn trots op alle winnaars en feliciteren hen van harte!”

Prijswinnaars

De prijswinnaars zijn:

  • Sportploeg: Stompwijk’92 (voetbal, promoveerde naar tweede klasse)
  • Sportman: Jeffrey de Zwaan (darter, haalde halve finale World Matchplay)
  • Sportvrouw: Vivienne Nieuwenhoven (zaalvoetbalster, kampioen van Nederland, international)
  • Sporticoon: Ruud Muller (Shihan karate, is 50 jaar actief in de sport)
  • Sporttalent: Jelsie van Ruijven (14 jaar, zwemster uit Stompwijk)
  • Sporter met beperking: Justin van Bemmel (handbiker, reed van Den Haag naar Den Helder voor Juliana kinderziekenhuis)

Unieke sportprestatie

De prijzen zijn bedoeld voor sporters en sportteams die een unieke sportprestatie hebben geleverd. De gemeente stelt hiervoor een speciale Sportprijsjury samen, die uit de genomineerden de winnaars kiest. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag. Dit jaar vindt de uitreiking van de sportprijzen in zijn huidige vorm voor de derde keer plaats. De uitreiking werd gesponsord door verschillende partijen uit de gemeente.

Een reportage van Midvliet over de uitreiking van de sportprijzen kunt u hier vinden.

Foto’s: Hein Athmer