Opening vernieuwde schoolkantine in Het Stedelijk College in Zoetermeer

Gisteren werd de vernieuwde kantine van Het Stedelijk College in Zoetermeer feestelijk heropend. Dit gebeurde door de overhandiging van een ‘broodje Stedelijk’ aan een van de leerlingen. Het broodje werd door leerlingen zelf ontwikkeld. Het harde broodje met op smaak gemaakte tomatensalsa, kaas en ui wordt exclusief in de schoolkantine van Het Stedelijk College verkocht.

Al direct is het druk bij de verbouwde schoolkantine. Zodra het luik opent, komen er mensen op af. Het vernieuwde concept valt goed in de smaak, zowel bij leerlingen als medewerkers. Zo komen tussen de pauzes diverse docenten even een praatje maken en het nieuwe uiterlijk van de kantine bewonderen. Niet alleen de bebording is vernieuwd, ook de uitgiftebalie is opnieuw ingericht met de nadruk op gezonde en duurzame producten. Alle producten komen vers binnen of worden vers gemaakt. Daardoor blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Gezondheid in schoolkantine
Facilitair manager Henk van Oudenallen: “Al vijftien jaar maakt Het Stedelijk College de schoolkantine steeds gezonder. Toen Van Leeuwen Catering een aantal jaar geleden het gezonde ONTDEK-concept uitrolde, waren we daar erg enthousiast over. We zijn het concept destijds meteen uit gaan voeren. Afgelopen jaar is het contract met de cateraar verlengd. De kantine is nu volgens het vernieuwde concept verbouwd, zodat de uitstraling en de producten nog gezonder en duurzamer zijn!“

Gouden schoolkantineschaal
Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering: “Binnen ons vernieuwde concept voor middelbare en mbo-scholen streven wij ernaar om te voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voor een ‘gouden schoolkantine’. Schoolkantines die voldoen aan deze richtlijnen, komen in aanmerking voor een ‘gouden schaal’. Met de huidige indeling van de schoolkantine op Het Stedelijk College voldoen wij aan die richtlijnen. Het wachten is nu op een controle van het Voedingscentrum, zodat Het Stedelijk College de schaal uitgereikt kan krijgen.”

Duurzaam en veilig
Door de verbouwing worden gezonde en duurzame producten in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt binnenkort de PIN ingevoerd. Dat zorgt ervoor dat leerlingen veiliger over straat kunnen, omdat ze niet meer met contant geld op zak hoeven te lopen. Ook is het een stuk sneller, waardoor de leerlingen minder lang in de rij hoeven te staan en sneller van hun duurzame aankoop kunnen gaan genieten. Voordeel voor iedereen dus!