De Aventurijn Almere is de Sportiefste VSO-school en het Christelijk Lyceum Veenendaal is de Sportiefste VO-school van Nederland 2018

Sportiefste VSO-school 
De Aventurijn uit Almere mag zich als eerste de “Sportiefste VSO-school van Nederland” noemen. Drie VSO-scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Aventurijn uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een watersport tweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland t.w.v. €2500,-. Deze prijs wordt aangeboden door Menzis. Daarnaast verzorgt Transvision b.v. het vervoer naar dit uitje. Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen bieden de winnaar bovendien een waardecheque van €500,- aan. De andere twee genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-, eveneens beschikbaar gesteld door bovengenoemde toestelfirma’s.

Deze verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen.

Sportiefste VO-school
Op dezelfde dag werd de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland georganiseerd. Het Christelijke Lyceum Veenendaal mag zich de “Sportiefste VO-school van Nederland” noemen. Vier middelbare scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees het Christelijk Lyceum Veenendaal uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3000,-. De andere drie genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

Juryrapport
De jury van het VSO is onder de indruk van de manier waarop het kind centraal gesteld wordt bij de Aventurijn. Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. Er staat een professioneel team met een duidelijke visie, dat alle vertrouwen krijgt van de schoolleiding en dat ook waar maakt.

Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden om een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving. Volgens de jury van het VO is het CLV de terechte winnaar, maar zelf zeggen ze: “de reis naar de sportiefste school is belangrijker dan de finish halen!”

Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door zowel het Roelof van Echten College uit Hoogeveen als VSO Impuls uit Tegelen. Beiden ontvingen een waardecheque van €500,- beschikbaar gesteld door Intergift. Daarnaast ontvingen beide scholen een cheque van €250,- van de KVLO. Beide scholen lieten een spetterend optreden zien.

Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door cateringopmaat.nl

Alle foto’s zijn in de loop van de week bij de fotoverslagen op de KVLO-site te vinden.

Films van de podiumpresentaties zullen hier te vinden zijn.