Van Leeuwen Catering vernieuwt ONTDEK-concept opnieuw

Ook dit jaar is het ONTDEK-concept van duurzame cateraar Van Leeuwen Catering weer bijgewerkt. Op Lyceum Ypenburg zijn ze enthousiast over het vernieuwde concept, zowel kantinemedewerkers, leerlingen, als docenten. De kantine is daar afgelopen zomer verbouwd.

Vorig jaar nog werd de formule voor het ONTDEK-cateringconcept compleet vernieuwd. Het concept werd frisser en hipper ingericht. De cateraar veranderde alle bebording naar borden met een natuurlijke en frisse uitstraling; ze brachten het lettertype naar deze tijd, en maakten de producten nog gezonder. Daarnaast voegden ze een aantal nieuwe producten en broodjes toe aan het menu.

Lyceum Ypenburg
Een van de locaties waar dit jaar het vernieuwde ONTDEK-concept is ingevoerd, is het Lyceum Ypenburg. Afgelopen zomer is de kantine verbouwd volgens het vernieuwde concept. Er is meer ruimte gecreëerd bij de uitgiftebalie en het gezonde aspect komt door de bebording nog meer naar voren. Ook liggen alle gezonde producten vooraan, zodat de gezonde keuze het eerste is wat leerlingen zien. De kantinemedewerkers zijn positief: ‘We merken dat de leerlingen enthousiast zijn. Doordat we nu meer ruimte hebben om producten te laten zien, zijn ze ook sneller geneigd iets te pakken. Het helpt ook dat we sinds de verbouwing een pinautomaat hebben, daar zijn ze erg blij mee!’ Niet alleen bij de kantine, ook bij de vending automaten kan nu gepind worden.

Gezond
Van Leeuwen Catering is een van de ondertekenaars van het Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’. Initiatiefnemer is het Voedingscentrum. Een gezonder voedingsaanbod stimuleert een gezonde leefstijl bij jongeren en voorkomt overgewicht. In de praktijk doet Van Leeuwen Catering dit door minimaal 80% gezonde producten aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Daardoor voldoet de kantine aan de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.