Vandaag vieren we de kracht van plantaardig eten! Ook Van Leeuwen Catering staat vandaag stil bij de impact van plantaardige én duurzame keuzes voor onze gezondheid, planeet en dierenwelzijn.
Bij Van Leeuwen Catering geloven we dat elke stap telt. Of je nou volledig veganist bent of gewoon je steentje bij wilt dragen, vandaag is dé dag om een nieuwe plantaardige maaltijd uit te proberen. Doe mee en ontdek hoe lekker veganistisch eten kan zijn!
Wij delen graag een heerlijk plantaardig recept: Vegan Quesadillas.
Ingrediënten:
6 grote vegan tortilla’s
1 blik zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
1 ui (gesneden)
300 g zoete aardappel (gekookt)
1/4 tl kaneel
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl knoflookpoeder
6 plakken vegan ‘kaas’
1/2 groentebouillonblokje, verkruimeld
1/4 cup water
Optioneel: Srirachasaus of guacamole
Bereiding:
Verhit een beetje (olijf)olie in een (koeken)pan en fruit de ui. Voeg hier de gekookte zoete aardappel en uitgelekte zwarte bonen aan toe.
Voeg alle kruiden en de 1/4 cup water toe. Verkruimel het bouillonblokje over het bonenmengsel.
Roer tot alle kruiden en de bouillon vermengd zijn met het bonenmengsel.
Stamp de bonen en zoete aardappel fijn met een pureestamper. Het hoeft niet helemaal fijngestampt te worden, het mag best een grovere structuur behouden!
Pak 2 tortilla’s en leg die op je werkblad.
Schep 1/3 van het bonenmengsel op een tortilla en spreid uit met een lepel of spatel.
Verdeel de vegan ‘kaas’ eroverheen.
Leg nu de andere tortilla bovenop de kaas en het bonenmengsel, en druk met je handen voorzichtig aan.
Bak nu de quesedilla’s in een grote koekenpan met een klein beetje olie. Draai om als de kaas is gesmolten en de buitenkant (licht)bruin is en bak de andere kant ook mee.
Snijd de quesadillas in vieren of achten.
Herhaal dit proces tot je tortilla’s en bonenmengsel op zijn.
Optioneel: serveer met Srirachasaus of guacamole.
Tip:
Gebruik een (koeken)pan om de vulling te maken en een tweede grote koekenpan om de quesadilla’s in te bakken.