Het Werkgeversservicepunt zette donderdagochtend 12 december tijdens een inspirerend ontbijt een aantal ondernemers uit Leidschendam-Voorburg in het zonnetje. Zij maken gezond en sociaal werken mogelijk, waarbij iedereen de kans krijgt om mee te doen. 

De wethouders Van Eekelen en Stemerdink bedankten de ondernemers daarvoor persoonlijk tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij lunchroom Palkinto in Voorburg.

Nadine Stemerdink, wethouder Werk & Inkomen, zei trots te zijn op de lokale ondernemers: “Ik ben trots als ik bijvoorbeeld door de Herenstraat fiets en de mensen bij Palkinto bezig zie. Het was voor mij ooit ook een reden om wethouder te worden: mensen mee laten doen in de samenleving. Mede dankzij ondernemers als u hebben inwoners de kans om een baan te vinden en uit de bijstand te komen. En natuurlijk door de accountmanagers van het Werkgeversservicepunt. U bent allen sociaal ambassadeur voor deze gemeente.”

Daarop reikten de wethouders certificaten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) uit aan de aanwezigen, waaronder Van Leeuwen Catering uit Leidschendam. “Een MVO-certificaat als dank voor uw inzet als maatschappelijk verantwoord ondernemer”, aldus Stemerdink en Van Eekelen.

Tenslotte werden MVO-menukaarten uitgereikt. Hiermee wil het Werkgeversservicepunt, in samenwerking met het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt lokale ondernemers, bedrijven en organisaties inspireren en ondersteunen. In deze menukaart staan voorbeelden, tips en omdenkers om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bij MVO is samenwerking tussen bedrijven, instellingen, onderwijs en gemeente belangrijk. Samen komen we verder!