Vier locaties van het Stanislascollege uit Delft, Pijnacker en Rijswijk bouwden in twee dorpen in Ghana mee aan een schoolgebouw. De bouw werd mede mogelijk gemaakt door Van Leeuwen Catering. In de kantines van de deelnemende schoollocaties werd een ‘Broodje Ghana’ verkocht. Een deel van de opbrengst hiervan kwam ten goede aan het project.

Na een half jaar geld inzamelen, activiteiten organiseren en voorbereiding vertrokken op 15 februari 62 leerlingen en 10 medewerkers van verschillende scholen van het Stanislascollege voor twee weken naar Ghana. In Ghana gingen ze aan de slag met de bouw van een school en woningen voor docenten. De groep ging aan de slag in de dorpen Gbangu en Nalerigu. 

Lucas Heemskerk van het Stanislascollege vertelt: “In twee dorpen in het noorden van Ghana, Gbangu en Nalerigu,  hebben wij met de leerlingen twee fantastische projecten gehad. In beide dorpen is er een schoolgebouw neergezet met drie lokalen en een kantoortje met berging. Zonder de sponsoring van Van Leeuwen Catering was het niet mogelijk geweest om dit fantastische project te realiseren. De leerlingen van 4 Stanislaslocaties hebben in twee weken tijd, naast het bouwen van een school, ook kennis gemaakt met de leefgemeenschap in beide dorpen. Zo is er kennis gemaakt met de Chief van het dorp, en de Overlord van het district, zijn we op huisbezoek geweest met zelfs logeerpartijen, is het ziekenhuis bezocht en hebben we op zondag een lokale kerkdienst bijgewoond. Al met al heel veel nieuwe indrukken voor alle deelnemers!”

Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering: “Als sociale ondernemer past dit project natuurlijk perfect in onze missie om de wereld een stukje beter achter te laten dan we hem gekregen hebben. Wij zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan zo’n mooi project!”