Leveranciers

Gezondheidswinst boeken

Onze missie is om bewust leven te stimuleren. Dat vragen wij ook van onze leveranciers. Er is veel gezondheidswinst te boeken door criteria voor inkoop van producten te benoemen. Minimaal 50% van ons assortiment wordt duurzaam ingekocht aan de hand van de milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van catering.

Diervriendelijk produceren
We hebben leveranciers die duurzaam groente en fruit telen en diervriendelijk melk en eieren produceren. Ook schenken wij in de ONTDEK- en FOOD4YOU-kantine Fair Trade en UTZ koffie en thee. Wij maken hier heldere afspraken over met onze aanbieders.

Milieubelasting beperken
Verder vragen we van onze leveranciers concrete maatregelen om milieubelasting te beperken. Dit doen zij door efficiënt en gebundeld transport, regionaal inkopen, het stimuleren van fiets en openbaar vervoer en het bewust omgaan met water en energie. Het gebruik van biologisch afbreekbare disposables vinden wij een must. Ook bij de keuze van schoonmaakmiddelen kiezen wij voor biologisch afbreekbaar. Wilt u weten hoe wij verder bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk op onze pagina over MVO of lees ons MVO Jaarverslag 2016!

Koe geit kip 1024x783 - Leveranciers

Onze leveranciers en partners

Lees hier meer over onze gezonde en duurzame partners! Net zoals bij Van Leeuwen Catering staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij hen hoog in het vaandel.

De Jong Diepvries
De Jong Diepvries B.V. is een bedrijf dat haar maatschappelijke taak serieus neemt. Zo worden investeringsbeslissingen altijd langs de MVO meetlat gehouden. Het wagenpark is op EURO 6 niveau, vriesmotoren zijn voorzien van Low Noise pakketten en de wagens zijn voorzien van automatische transmissie. Ook bij de automatisering is er rekening gehouden met vereenvoudiging van werkprocessen. De Jong Diepvries B.V. geeft haar maatschappelijke betrokkenheid op een aantal manieren vorm: erkend leerbedrijf SBB, maatschappelijke projecten, investeringen. Tot slot is De Jong Diepvries B.V. lokaal betrokken als sponsor van diverse sportverenigingen.

Groenteboer Vergeer
Al onze groente wordt geleverd door groenteboer Vergeer. Deze groenteboer heeft zijn eigen winkel in Den Haag. Daarnaast staat hij met zijn kraam op markten in de regio, zoals zaterdags op het Oosteinde in Voorburg. Daar is het dan een drukte van belang. En niet voor niets: met zijn heerlijk verse en gezonde producten trekt hij mensen uit de hele regio!

Bakkerij Frans de Groot
Bakkerij Frans de Groot is al sinds 1847 een familiebedrijf. Hoewel machines het zware werk hebben overgenomen en veel processen computergestuurd lopen, is één ding niet veranderd: de smaak van brood begint bij de bakker. Een bakker die verstand heeft van zijn vak en die er de tijd voor neemt. Lekker brood heeft ook alles te maken met de beste toeleveranciers. Daarom komt het meel van een meelfabriek waar, net als bij bakkerij Frans de Groot, de kwaliteit boven de kwantiteit gaat. Die aandacht proeft u terug in het assortiment!

Natureko
De missie van Natureko is het aanbieden van 100% biobased en 100% composteerbare disposables zonder in te leveren op design, kwaliteit en functionaliteit. Door verkoop van deze producten wil Natureko de uitstoot van schadelijke CO2 verminderen en het groeiende afvalprobleem beperken. Verder wil het bedrijf fossiele brandstoffen sparen door agrarisch afval als grondstof te gebruiken voor de productie van haar producten. Ook hecht zij grote waarde aan goede arbeidsomstandigheden van haar partners op locatie en houdt zij rekening met de maatschappelijke impact van haar activiteiten.

Het Lokaal
Het Lokaal in Amersfoort staat vol pure producten. Groente, fruit, vlees, vis, brood, zuivel, bier, wijn, frisdrank en delicatessen. Een compleet aanbod voor de dagelijkse boodschappen. Al deze (bij voorkeur biologische) producten komen rechtstreeks van boeren en producenten in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort. Een korte, transparante keten met een prijsvoordeel voor zowel de boer als voor de consument. De prijzen van groente en fruit zijn bijna altijd lager dan het biologische aanbod in de supermarkt. Bij alle producten vertelt Het Lokaal je graag waar ze vandaan komen of zelfs wie het produceert.