Vandaag delen we een overheerlijk recept voor een pastasalade zonder pasta! Huh, zul je wel denken, hoe kan dat?
Simpel: in plaats van pasta gebruik je een groente om pasta van te maken, in dit geval courgette. Scheelt niet alleen in de calorieën, maar het is ook nog eens hartstikke lekker!

Hieronder vind je het recept:

 

Benodigdheden

  • 2 courgettes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • een handje rucola
  • 50 ml kookroom light
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bieslook
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Bereiding

Draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgettes.
Snipper de ui en verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui kort aan, pers de knoflook erbij uit en bak ook deze even mee.
Schenk de kookroom erbij en voeg de Parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.
Voeg de courgetti toe en roer hem door de roomsaus tot de courgetti warm is. (Niet te lang, anders wordt het heel waterig!)
Verdeel de romige courgetti over twee borden.
Snij de gerookte zalm in dunne plakjes en verdeel deze over de courgetti.
Verdeel als laatste nog wat bieslook en Parmezaanse kaas over de borden en je romige courgetti met gerookte zalm. Eet smakelijk!
(bron #fitgirlcode)