Als koersmanager bij Catering op Maat en een fervent voorstander van gezonde voeding, ben ik verheugd over de recente ontwikkelingen rondom de regio deals die de Rijksoverheid sluit met diverse regio’s. Deze deals zijn een belangrijke stap in de richting van brede welvaart en het creëren van een gezonde leefomgeving, vooral bij onderwijsinstellingen, zorginstanties en gemeenten.

Bij Van Leeuwen Catering zetten we ons al jaren in voor gezonde maaltijden op scholen en werken we er hard aan om steeds meer plantaardige voeding aan te bieden. Onze inspanningen hebben geleid tot de eerste (bijna) plantaardige kantine van Nederland. Deze prestatie is niet alleen een mijlpaal voor ons bedrijf, maar ook een teken van de groeiende bewustwording rondom gezonde voeding en duurzaamheid. Dit past uitstekend binnen een bewust leven waarbij we minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten gebruiken.

De regio deals bieden een mooie gelegenheid om deze positieve veranderingen op nationaal niveau te versterken. Door middel van gerichte investeringen kunnen we onze inspanningen op het gebied van gezonde voeding verder uitbreiden en nog meer scholen en onderwijsinstellingen gaan bereiken. We weten dat goede voeding essentieel is voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen, vooral op jonge leeftijd. Door gezonde eetgewoonten aan te moedigen, kunnen we de basis leggen voor een gezondere toekomst voor iedereen. 

Als familiebedrijf werken wij al sinds jaar en dag aan brede welvaart en specifiek op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Daarom roep ik alle onderwijsinstanties en scholen op om mee te doen aan dit initiatief door te investeren in een gezonde schoolkantine. Samenwerking met partners zoals Voedingscentrum Nederland en Stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) kan bijdragen aan het implementeren van effectieve programma’s voor gezonde voeding en leefstijl op scholen. Investeren in gezonde voeding is investeren in de toekomst van onze jeugd en onze samenleving als geheel.

Laten we deze momentum benutten en gezamenlijk streven naar een samenleving waar gezonde voeding en welzijn voor iedereen toegankelijk zijn. Met de juiste inzet en samenwerking kunnen we een positieve verandering teweegbrengen die generaties lang zal voortduren.

Joyce van Leeuwen