Het belang van seizoensproducten

Bij van Leeuwen Catering geloven we in de kracht van seizoensgebonden eten. Het is niet alleen goed voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid en het milieu.

Benieuwd waarom? Hier zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om vaker met de seizoenen mee te eten:

1. Pure Versheid: Seizoensproducten zijn op hun best op het moment van oogsten. Ze zijn verser, smaakvoller en voedzamer dan producten die van ver worden geïmporteerd. Door te kiezen voor seizoensgebonden eten, geniet je van de puurste smaken die de natuur te bieden heeft.

2. Voedingsrijkdom: Seizoensgroenten en fruit zitten boordevol essentiële voedingsstoffen. Denk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Door een diversiteit aan seizoensproducten op te nemen in je dieet, krijg je een breed scala aan voedingsstoffen binnen.

3. Milieuvriendelijkheid: Het eten van seizoensgebonden producten ondersteunt lokale boeren en vermindert de milieubelasting van transport en energie die gepaard gaan met het importeren van voedsel uit verre landen. Door te kiezen voor lokale, seizoensgebonden producten draag je bij aan een duurzamere voedselproductie en verklein je je ecologische voetafdruk.

Een goed voorbeeld van een seizoensproduct is rabarber. Die lange roze stengels zijn nu overal verkrijgbaar en heerlijk in een salade, taart of zelfs als rabarber ijs.