Eet goed, voel je goed!

ONTDEK-concept voor middelbare scholen

Gezond eten is belangrijk om lekker in je vel te zitten en goede leerprestaties te behalen. Daarvan zijn we ons bij Van Leeuwen Catering terdege bewust. Daarom hebben wij speciaal voor middelbare schoolkantines ons ONTDEK-concept ontwikkeld. Wij laten leerlingen ontdekken dat gezond eten heel lekker en betaalbaar is!

Verleiden tot verantwoorde keuze
Door de frisse en herkenbare ONTDEK-uitstraling en een goede prijs/kwaliteitverhouding verleiden we studenten, medewerkers en bezoekers tot een verantwoorde etenskeuze. Zij ontmoeten elkaar in de ONTDEK-kantine en vinden op elk moment van de dag een verrassend aanbod. Met ons concept stimuleren we een gezonde leefstijl en helpen we overgewicht voorkomen. Vanwege ons gezonde concept ONTDEK werd Van Leeuwen Catering door Misset Catering (het vakblad voor professionele cateraars) benoemd tot invloedrijke cateraar!

Betaalbare lunch
Dat deze aanpak werkt, bewijst het groeiend aantal scholen dat kiest voor ons gezonde concept. Bij de bevordering van een verantwoorde keuze is ook de prijsstelling belangrijk. Daarom prijzen wij gezonde en duurzame producten aantrekkelijk. Zo zijn er geen drempels die een verantwoorde keuze in de weg staan. ‘Betaalbaarheid’ is een van de pijlers onder ons concept; daarom zijn onze prijzen concurrerend. Ook hebben wij ieder seizoen andere acties. Daarnaast passen wij het assortiment en onze dienstverlening aan op de wensen van de opdrachtgever. Denk hierbij aan cultuur- en seizoensgebonden producten, dagacties en ruime openingstijden.

We gaan voor goud!
Wij zijn ondertekenaar van het Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’ 2016-2020. Dit akkoord hebben wij afgesloten met de stichting Jongeren op Gezond Gewicht, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en het Voedingscentrum. Daarnaast houden wij ons aan de richtlijn Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Deze richtlijn maakt gebruik van producten uit de Schijf van Vijf. Deze aanbevolen producten bevatten voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. Op deze manier stimuleren we een bewuste keuze en gaan voor goud: een aanbod dat minimaal 80% gezond is. Dit is de norm voor de Gouden Schoolkantine, een initiatief van het Voedingscentrum.

ontdek 300x300 - Gezonde schoolkantine
br kip ontdek 300x300 - Gezonde schoolkantine

Voortaan ook gezond eten op school? Neem contact met ons op!

Contact