Van Leeuwen Catering voert kassasysteem in op alle locaties

Na een transitieperiode van enkele jaren is het nu zover: alle kantines en restaurants van Van Leeuwen Catering hebben de beschikking over een kassasysteem. De ontwikkeling werd gefaseerd ingevoerd. Twee jaar geleden was er slechts een enkele locatie met deze technologie; nu is het een uitzondering als een locatie geen digitaal systeem heeft.

Dat de keuze voor de overstap op dit moment wordt gemaakt, is niet voor niets. Marco van Stappershoef, directeur van Van Leeuwen Catering: ‘We merkten dat de tijd er rijp voor was. Er werd steeds meer naar gevraagd door leerlingen, en doordat we op verschillende scholen een verbouwing op de planning hadden staan konden we dit meteen meenemen in deze plannen. Daarnaast worden wij als bedrijf steeds professioneler; een kassasysteem kan dan natuurlijk niet ontbreken.’ Nieuwe kantines en restaurants worden tegenwoordig standaard uitgerust met het kassasysteem van de cateraar.

Volgende stap
Wat is nu de volgende stap in dit proces? Van Stappershoef: ‘Het was een hele stap om hier te geraken, mede door de achterliggende technologische infrastructuur. In de toekomst werken we naar compleet cashless scholen, waardoor leerlingen niet meer met contant geld over straat hoeven.‘ Een groot voordeel is dat het steeds inzichtelijker wordt hoeveel van ieder product gebruikt wordt. Wellicht de opmaat naar een volledig automatisch bestelsysteem? ‘Dat is absoluut een mogelijkheid! Een digitaal bestelsysteem maakt onze KPI’s inzichtelijker, wat weer helpt bij het stellen van nieuwe doelen. Daarom staat dit zeker op ons verlanglijstje,’ aldus Van Stappershoef.