Koningsdag komt niet zomaar van de grond; daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. Zo ook in Amersfoort. Al deze monden moeten natuurlijk ook gevoed worden! In aanloop naar Koningsdag boog Van Leeuwen Catering zich over het vraagstuk om iedereen tevreden en verzadigd aan het werk te houden. 

Voorbereiding

De voorbereidingen beginnen al weken, zo niet maanden van tevoren, bij het maken van de offerte. Om hoeveel personen gaat het, en wat zijn de wensen? Inge Verheijen, Officemanager: “Een offerte voor zoveel personen en voor verschillende dagen is wat complexer dan normaal gesproken. We verzorgden zowel het ontbijt, de lunch, het diner als een avond- en midnight snack voor de vrijwilligers. Dat vergt flink wat voorbereiding, ook voor onze collega’s in de keuken en van logistiek!” Zij bereiden de lunchpakketten en de avondmaaltijden in de keukens in Leidschendam. Daarna brengen de collega’s van logistiek de maaltijden naar keistad Amersfoort, waar de Koning op bezoek komt. De collega’s ter plaatse zetten alles klaar en zorgen dat niemand iets tekort komt. Zo worden meer dan honderd vrijwilligers gevoed.

Koningsdag

Al vanaf dinsdag werden de activiteiten voorbereid onder het genot van diverse warme dranken gedurende de dag. Ook ontvingen de vrijwilligers onder meer een lunchpakket met divers belegde broodjes, water, fruit en een snack. Het avondeten bestond iedere dag uit twee maaltijden waarvan een vegetarisch. Zo stonden onder meer op het menu kipkerrie met rijst, een vegetarische pasta, een vislasagne, nasi, chili con carne, roti, stamppot en (vegetarische) hamburgers. Van Leeuwen Catering sponsorde de late night snacks. Marco van Stappershoef, directeur Van Leeuwen Catering: “Wij zijn trots dat wij zo’n mooie partij mochten verzorgen en zo konden helpen van Koningsdag een geslaagde dag te maken. In het bijzonder willen we onze medewerkers van de Hogeschool Utrecht locatie Amersfoort in het zonnetje zetten. Zij hebben dag en nacht gewerkt in de week van Koningsdag om dit mogelijk te maken!”