Gouden Schoolkantineschaal in Zutphen

Het Baudartius College in Zutphen heeft een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend! Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal is nu het hele schooljaar geldig in plaats van een kalenderjaar.

In de gezonde kantine van het Baudartius College staan een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod centraal. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er altijd water beschikbaar in de vorm van fruitwater op de balie en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen! De school en de exploitant zijn dan ook erg trots dat het harde werk van hun medewerkers op locatie, Jopie en Marianne, op deze manier beloond wordt door het Voedingscentrum.

Richtlijnen Gezondere Kantines
Van Leeuwen Catering uit Leidschendam heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine