Michael (Mike) Janse, chauffeur bij Van Leeuwen Catering uit Leidschendam, rent voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij)! Op Mikes’ bucketlist staan verschillende punten, waaronder New York bezoeken, een marathon rennen… en zich inzetten voor een goed doel! Wat is er nu mooier dan deze drie items te combineren? In november loopt hij de New York marathon om geld in te zamelen voor KiKa.

“Het lijkt me onwijs mooi om te doen,” vertelt Mike. “Vooral omdat ik op deze manier iets kan doen om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Het hele leven van zulke kinderen en hun ouders staat op de kop. Ik heb zelf kinderen en moet er niet aan denken dat zij zoiets zelf zouden hebben, dat grijpt me heel erg aan. Gelukkig heb ik in mijn persoonlijke omgeving geen ervaring met deze ziekte, helaas in tegenstelling tot veel anderen. Het lijkt me ook ontzettend mooi om in zo’n ziekenhuis langs te gaan en die kinderen op te vrolijken, al lijkt me dat wel heel heftig.”

Trainen
Een marathon lopen komt niet uit de lucht vallen; Mike is al sinds de zomer van 2019 aan het oefenen. Hij traint wekelijks drie à vier keer en rent nu zo’n 20 tot 25 kilometer. Ook doet hij mee aan verschillende halve marathons. Dit weekend loopt hij de halve marathon in Egmond, over het strand en door de duinen. “Dat is wel een pittige route. Met een beetje geluk is het eb, dan kunnen we over het harde zand rennen,” lacht hij. Verder staat in maart de CPC-loop in Den Haag op de planning, in mei gevolgd door de halve marathon +10 km in Leiden. Enige competitiedrang is Mike niet vreemd: zijn doel is om de marathon in New York onder de vier uur te lopen.

KiKa
Hij rent voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent. Maar er kan nog meer gedaan worden: KiKa streeft ernaar dat 95 procent van alle kinderen met kanker genezen wordt. Bovendien krijgen de kinderen door steeds betere behandelingen minder last van bijwerkingen en gevolgen. Uiteindelijk hopen alle kinderoncologen dat kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer is.

Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar onderzoek naar de genezing van kinderkanker, verbetering van de kwaliteit van de behandeling, ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum, vermindering van bijwerkingen na de behandeling, en voorlichting over kinderkanker.

Sponsoring
Via verschillende kanalen en acties wil Mike zijn streefbedrag halen van bijna €6.000,-. Zo heeft hij samen met zijn verloofde en vrienden in december 600 oliebollen gebakken! Ook hebben ze op rommelmarkten gestaan en via verschillende kanalen sponsoren geworven.