Van Leeuwen Catering en zorginstellingen slaan handen ineen!

Ondanks dat wij het nieuwe schooljaar positief begonnen had de tweede lockdown een behoorlijke impact op ons. In een zoektocht naar een tijdelijke oplossing voor de structurele overcapaciteit zijn wij geëindigd bij de Haagse ouderenzorg, iets dat wij op voorhand nooit hadden verwacht. Maar het is geweldig dat onze medewerkers in de zorgsector aan de slag kunnen en zo een helpende hand kunnen bieden op plekken waar corona veel impact heeft. Tien medewerkers zijn gestart bij Stichting Eykenburg en drie bij Evita Zorg.

De medewerkers die normaal gesproken in kantines van middelbare scholen werken worden nu bij klanten van de zorginstellingen thuis ingezet om hen te helpen met alledaagse huishoudelijke taken. Mensen uit dienstverlenende beroepen bezitten vaak van nature sociale, hulpvaardige en opmerkzame eigenschappen, daarom is dit een goede match ondanks dat deze beroepen in eerste instantie misschien niet veel gemeen hebben.

De afgelopen periode heeft iedereen zo bereidwillig meegewerkt om deze samenwerking in korte tijd tot stand de brengen. Het proces is relatief eenvoudig en zou organisaties niet moeten weerhouden om het gesprek aan te gaan. Wij zijn trots dat onze medewerkers op deze manier kunnen helpen in de zorg tijdens de pandemie, waar alle handen zo hard nodig zijn.