De gemeente is trots dat lokale ondernemer Van Leeuwen vanaf april 2018 de catering in het bedrijfsrestaurant gaat verzorgen. Vandaag zetten wethouder Nadine Stemerdink en koersmanager Joyce Van Leeuwen hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Wethouder Stemerdink: “Bij nieuwe aanbestedingstrajecten, zoals nu de inkoop van de bedrijfscatering, verplichten we opdrachtnemers zich in te zetten om jongeren en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Van Leeuwen voldoet daar ruimschoots aan. De cateraar is zeer actief op maatschappelijk gebied en werkt samen met Middin, scholen en het Werkgevers Servicepunt.  En nu krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek in ons eigen bedrijfsrestaurant. Zo kunnen ze het horecavak leren en doorstromen naar een reguliere baan.”

Meer mensen een werkplek geven
De gemeente heeft de afgelopen jaren veel gedaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Bij opdrachten die de gemeente verstrekt, bijvoorbeeld bouwprojecten, maakt de gemeente afspraken over werkplekken/werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het sociaal werkbedrijf DSW en de gemeente werken samen aan een aantal mooie initiatieven. Zo werken er bijvoorbeeld mensen met een beperking binnen onze gemeente om onze buurten netjes te houden. Voormannen zijn opgeleid om deze collega’s te begeleiden in hun werk.

Dichtbij
De cateraar helpt niet alleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk, ook lokale ondernemers profiteren. Koersmanager Van Leeuwen: “Een van onze eerste ideeën voor deze aanbesteding was om alles zoveel mogelijk lokaal te houden. Veel van onze leveranciers komen uit de regio, zoals onze groenteboer en de bakker, en die willen we met ons concept in het zonnetje zetten. Daarnaast is het ook nog eens heel duurzaam, omdat er minder transport nodig is!”

Wordt ook sociaal ambassadeur
De gemeente en Van Leeuwen zijn sociaal ambassadeur en roepen werkgevers in Leidschendam-Voorburg op om dat ook te worden. Het aantal sociale ambassadeurs bestaat op dit moment uit 30 werkgevers.
Meer informatie is te vinden bij het Werkgevers Servicepunt Zuid-Holland Centraal via www.zhcwerkt.nl