Duurzaam

De wereld beter maken

Ons beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is onderscheidend en daar zijn we trots op! Met ons MVO-beleid willen wij onze gasten en stakeholders positief beïnvloeden door hen bewust te maken van onderwerpen die de wereld een beetje beter maken. Gezondheid hebben wij voorop staan, maar zeker ook sociaal ondernemerschap en duurzaamheid. We laten u graag zien wat wij doen op MVO-gebied.

Duurzaamheid komt terug in het gehele bedrijf. Zo hebben we biologisch afbreekbare disposables en onze groente en fruit is voor 80% duurzaam. Daarnaast kopen wij 100% groene stroom in. En de plofkip kom je bij ons niet tegen. Als je staat voor bewust leven, geldt dat ook voor de dieren.

U kunt ons actuele MVO-jaarverslag hier vinden.

mvo 300x300 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Gezond

Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’

De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Om dit te bereiken zijn wij ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020), beheerd door Jongeren Op Gezond Gewicht. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Dit houdt in dat Van Leeuwen Catering op de scholen die wij bedienen voldoen aan het niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast is het de ambitie om in 2020 op 25% van de scholen die wij bedienen het niveau ‘Goud’ gerealiseerd te hebben. Dit Akkoord is de opvolger van het Handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’. In 2015 voldeden 105 scholen aan deze richtlijn. Driekwart daarvan werd geëxploiteerd door Van Leeuwen Catering.

Meer weten over het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020)? Kijk op de site van Jongeren op Gezond Gewicht.

Gezonde samenwerking
Wij werken samen met verschillende instanties en organisaties die gezond leven bevorderen. Onze partners zijn onder andere GGD Nederland, de organisatie voor de verkiezing van de Sportiefste Schoo, en HFM (Healthy Food Movement), een samenwerking van bedrijven uit het Westland.

mvo pagina 300x300 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Sociaal

Maatschappelijk bewogen

Op maatschappelijk gebied zijn wij zeer actief. We werken mee aan programma’s om jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar betaald werk zoals het Werkgevers Servicepunt, Jongeren in de Lift en Onze Smaakmakers. Ook steunen wij lokale jeugddoelen. Wij zijn partners met gemeente Leidschendam-Voorburg en gemeente Den Haag. Wij werken samen met Delta in Zutphen; deze organisatie begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Tevens zijn wij door onze vestigingsgemeente benoemd tot sociale ambassadeur van deze gemeente.

Social return
Wij leiden leerlingen op in het cateringvak op allerlei niveaus en bieden stages en lespakketten aan. Daarnaast verzorgen wij gastlessen op scholen en bedrijfsbezoeken en geven wij voorlichting over gezondheid en lifestyle. Dat zien we als social return. Wij zijn een erkend leerbedrijf. Ook begeleidt de VL Academie mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ook zij een goede plek in de maatschappij krijgen via opstapbanen, werkervaringsplekken en (aangepaste) werkplekken.

website fotos  300x300 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

VL Academie
Bewust keuzes leren maken als basis voor een gelukkig en succesvol leven. Dat willen wij bereiken door laagdrempelige studie- en begeleidingstrajecten en promotietrajecten voor en door jongeren. Het gaat om trajecten die dicht bij de praktijk staan. Met de Van Leeuwen (VL) Academie geven wij invulling aan de missie ‘bewuste keuzes maken’. Wij geloven namelijk dat je pas bewust keuzes kunt maken als je voldoende kennis en ervaring hebt opgedaan. Die kun je het beste opdoen bij mensen die passie voor hun vak hebben en die jouw taal spreken.

Link tussen kennis en praktijk
Via de VL Academie leggen wij de link tussen kennis en praktijk. Al onze medewerkers worden getraind op de VL Academie. Zo kunnen ze het beste uit zichzelf te halen en optimaal voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De basis bestaat uit productkennis en hygiëne-eisen (HACCP en Allergenen). Daarnaast krijgen de medewerkers een training Voeding & Lifestyle over onze labels en het betreffende concept op hun onderwijslocatie. Zo leren zij hoe ze gezonde voeding kunnen stimuleren. De medewerkers zijn vakbekwaam en worden ingewerkt door onze jobcoaches.

mvp pagin 300x300 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen