Valentijnsdag - Plantaardige Valentijns poffertjes

Wist je dat het eten van meer plantaardige voeding niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor jezelf?

Door af en toe plantaardig te eten, verminder je je ecologische voetafdruk en geef je de natuur een handje! Bovendien zit plantaardig eten boordevol vitaminen, mineralen en vezels die je energie geven en je concentratie verhogen. Verras jezelf of je lief deze heerlijke plantaardige poffertjes op Valentijnsdag.

Ingrediënten:

  • Enkelvoudig taartdeeg
  • 1/3 kopje jam (gewone jam, geen spread)
  • Plantaardige melk of room
  • 1 eetlepel kaneel gemengd met 1 theelepel suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het taartdeeg uit en snijd een even aantal harten uit met behulp van een koekjesvorm.
  3. Leg de helft van de deegharten op de bakplaat en plaats een eetlepel jam in het midden.
  4. Maak de randen van het hart licht vochtig met melk (of room) met behulp van je vinger. Plaats dan een ander deeghart bovenop en druk lichtjes aan om te sluiten.
  5. Krul de randen van de gesloten harten omhoog en druk vervolgens met de tanden van een vork om ze goed te sluiten en het lekken van de vulling te voorkomen.
  6. Bestrijk de bovenkant van de gesloten deegharten met meer melk met behulp van een bakkwast en bestrooi met het kaneel- en suikermengsel.
  7. Prik een paar gaatjes in het hart met een tandenstoker om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
  8. Bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Happy Valentine! ❤️