VLC Blog design kopie 3 - Samenwerken aan een gezonde toekomst: leuk nieuws!

Eerder deze week verscheen een verontrustend nieuwsbericht: door ongezonde leefstijl stagneert de levensverwachting, ook in Nederland. Een van de belangrijkste boosdoeners? Een ongezonde leefstijl.

Dit roept een belangrijke vraag op: hoe kunnen we onze leefgewoonten veranderen om onze gezondheid én levensverwachting te verbeteren? Zoals jullie weten is een gezonde leefstijl met het oog op de toekomst één van de belangrijkste thema’s bij Van Leeuwen Catering. Daarom denken wij graag mee in de oorzaken en oplossingen. We bedenken hoe we bewuste keuzes kunnen maken en weten dat ook kleine stappen een groot verschil kunnen maken.

Gezonde leefstijl en duurzaamheid

Wat houdt een gezonde levensstijl nou precies in? Natuurlijk een gezond en gevarieerd voedingspatroon, maar we mogen de rol van duurzaamheid ook niet vergeten! Duurzaamheid is belangrijk voor onze gezondheid om verschillende redenen, omdat de manier waarop we met de aarde omgaan direct invloed heeft op de kwaliteit van ons leven. Wanneer we praten over duurzaamheid, denken we vaak aan energie besparen, minder afval en het beschermen van onze natuur. Maar één van de grootste impactfactoren die we zelf kunnen beïnvloeden, ligt dichterbij dan we denken: voedselverspilling.

Ongeveer een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, belandt uiteindelijk in de vuilnisbak. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het milieu, maar ook voor onze hulpbronnen zoals water en energie. Door voedselverspilling te verminderen, dragen we bij aan een duurzamer systeem dat niet alleen onze planeet ten goede komt, maar ook onze eigen gezondheid en portemonnee.

En in dit kader heeft Van Leeuwen Catering leuk nieuws!

Voedselverspilling aanpakken, samen met bedrijven en studenten

Van Leeuwen Catering slaat de handen ineen met Hogeschool Rotterdam en verschillende andere bedrijven om voedselverspilling te verminderen én slimme oplossingen te ontwikkelen.

Inmiddels zijn twee enthousiaste groepen studenten gestart: één richt zich op kantines in het onderwijs, terwijl de andere groep bedrijfskantines onder de loep neemt. Samen werken we aan succesvolle methodes voor een duurzamer voedselsysteem.

Openbare les Mirella Soyer ‘ De urgentie van circulaire economie’

In een inspirerende openbare les van Mirella Soyer stond het thema ‘De urgentie van de circulaire economie’ centraal. Joyce van Leeuwen deelde hierin haar inzichten over circulaire ambities in de horeca. Van Leeuwen Catering is er trots op om een bijdrage te leveren aan dit belangrijke thema.

Bekijk hieronder alvast een sneak preview van de openbare les!