FOOD4YOU

Cateringconcept voor mbo- en hbo-scholen

Met ons cateringconcept FOOD4YOU laten we studenten en bezoekers kennismaken met gezonde producten uit de Nederlandse eetcultuur. FOOD4YOU is een ontbijt- en lunchconcept voor mbo’s en hbo’s waar studenten, medewerkers en bezoekers van harte welkom zijn. Flexibiliteit, een ruime keuze, betaalbaar en lekker verantwoord eten zijn onze uitgangspunten.

Vers en volop keuze
Duurzaamheid ligt aan de basis van onze yoghurt- en saladebar en ‘soup for you’ met dagelijks verse soepen. Door het zelf samenstellen vanuit een palet aan verse ingrediënten worden geen gerechten van tevoren gemaakt. Dat voorkomt verspilling en is veel lekkerder. Daarnaast bieden wij verse koffie en thee van gecertificeerde afkomst.

Ambachtelijk en lekker
Wij werken alleen met versbereide, verantwoorde, ambachtelijke en lekkere producten. Met producten van leveranciers met wie we heldere afspraken maken over gezondheid en duurzaamheid.

Puur en verantwoord
Wij vinden namelijk dat we nu al rekening moeten houden met generaties na ons. Bewust leven gaat voor een belangrijk deel over verantwoord eten en drinken. Deze boodschap brengen wij vanuit onze dienstverlening graag over. Wij doen dat door te werken met gezonde, duurzame en sociale concepten. Met FOOD4YOU gaan we voor meer groente en fruit; een gezonde en duurzame manier van eten die een goed gevoel geeft. We gebruiken eerlijke kwaliteitsproducten, puur, vers en waar mogelijk biologisch en fair-trade.

Restproducten een nieuw leven
Ook voldoen we aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voor een ‘zilveren kantine’: een 60% gezond aanbod. Daarbij krijgen restproducten van ons een nieuwe kans. Wij maken waar mogelijk gebruik van seizoens- en streekproducten en streven naar ‘no waste’. Daarnaast verwerken we producten die – voor bijvoorbeeld export – niet voldoen aan de eisen. Ze hebben bijvoorbeeld net niet de juiste vorm. Dergelijke producten vanuit de tuinbouw zijn echter prima te verwerken in de keuken. Denk eens aan de verwerking in ijsblokjes, fusion water of soep!

food4you catering 300x300 - Catering beroepsonderwijs
soep f4y 300x300 - Catering beroepsonderwijs

Interesse in ons FOOD4YOU-concept?