Dinsdag was het dan zover: na weken van verbouwingswerkzaamheden kon het vernieuwde Montaigne Lyceum eindelijk heropend worden. Dat niet alleen: rector Renate de Vries reikte de Gouden Schoolkantineschaal 2019 uit aan kantinemedewerkers Sabine en Andrea. Hiermee laat de school zien dat het voedingsaanbod van de kantine gezond is. De schaal is geldig tot het einde van het kalenderjaar.

De afgelopen periode werd het Montaigne Lyceum verbouwd. Er werd gewerkt aan het herinrichten van de docentenwerkplekken. Ook werd er een plan gemaakt voor het opnieuw inrichten van de leerdomeinen, waarbij werd gezocht naar een combinatie van individueel werken, groepswerk, laptopplekken enzovoorts.

Gezonde uitstraling
Het Montaigne Lyceum heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op het assortiment van gezonde broodjes, groente en fruit. Daarnaast is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt tot het maken van gezondere keuzes.

Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Je verdient een Schoolkantine Schaal wanneer de schoolkantine zilver of goud is. Daarmee laat je aan iedereen zien wat je als school bereikt hebt en dat je voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Gezond aanbod
In de schoolkantine wordt aandacht besteed aan gezonde producten voor leerlingen en personeel. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum met als doel een gezonder voedingsaanbod te realiseren. De kantine heeft met het aanbod een Gouden Schaal verdiend door een gezonde uitstraling, en een gezonder aanbod dat centraal staat in hun gezonde schoolkantine. Het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar, bijvoorbeeld in de vorm van tapkannen fusion water. Met deze aanpak motiveert men de leerlingen om gezonder te kiezen.

Het persbericht van het Montaigne Lyceum leest u hier.