Nieuwe schoolkantine in Haarlemmermeerlyceum

De beide locaties van het Haarlemmermeerlyceum openden deze week feestelijk met een nieuwe schoolkantine! Gezonde onderwijscateraar Van Leeuwen Catering maakte van de decembermaand gebruik om de schoolkantines van beide locaties geheel in eigen stijl te steken. Voor deze gelegenheid werd een openingsactie gelanceerd.

Van Leeuwen Catering is een van de ondertekenaars van het Akkoord ‘Gezonde Voeding op Scholen’. Initiatiefnemer is het Voedingscentrum. Een gezonder voedingsaanbod stimuleert een gezonde leefstijl bij jongeren en voorkomt overgewicht. In de praktijk doet Van Leeuwen Catering dit door minimaal 80% gezonde producten aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Daardoor voldoet de kantine aan de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Ieder jaar brengt Van Leeuwen Catering het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteert de uitkomst aan de directie.

Duurzaam
Duurzaam ondernemen sluit aan bij de missie van Van Leeuwen Catering. De gezonde onderwijscateraar streeft ernaar minimaal 50% van het aanbod te laten bestaan uit duurzame producten. Denk hierbij aan milieu- en diervriendelijke productie en het gebruik van streekproducten.

Sociaal
Sociaal ondernemen is een ander belangrijk speerpunt. Van Leeuwen Catering zet zich in voor een eerlijke handel, waarbij boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Ook biedt Van Leeuwen Catering begeleiding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast geeft het bedrijf voorlichting op het middelbaar- en mbo-onderwijs om het belang van gezonde en duurzame voeding onder de aandacht te brengen.

Gouden Schoolkantineschaal
De uitgangspunten zijn: duurzaam en gezond, lekker en betaalbaar! Kernwaarden die geborgd worden door de eigen diëtiste van de professionele cateraar. Scholieren en onderwijsteam maken kennis met duurzame, eerlijke producten. Zij ontdekken dat gezond eten heel lekker is. Een gouden combinatie!