Gouden Schoolkantine Schaal in Zoetermeer

Het Picasso Lyceum heeft een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal is voor het eerst het hele schooljaar geldig in plaats van een kalenderjaar.

Het Picasso Lyceum heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er altijd water beschikbaar in de vorm van fruitwater op de balie en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen! Ook vorig jaar mocht de school een gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst nemen. De school en de exploitant, Van Leeuwen Catering, zijn dan ook erg trots te zien dat hun harde werk op deze manier beloond wordt door het Voedingscentrum.

Richtlijnen Gezondere Kantines
Van Leeuwen Catering uit Leidschendam, heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De kantine in het Picasso Lyceum heeft vanachter de balie een 95% betere keuze-aanbod, en vanuit de automaten een 83% betere keuze-aanbod. “Een resultaat waar we trots op zijn!”, aldus Vicky Verschuuren, manager Gezond- en Duurzaamheid bij Van Leeuwen Catering.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine