Het regent schalen in Nederland!

Gisteren was de Dag van de Gezonde Schoolkantine, een initiatief van het Voedingscentrum. Met deze dag vragen zij aandacht voor gezondere voeding op scholen. Op scholen door het hele land reikten zij in totaal 168 schoolkantine schalen uit aan scholen met een gezondere schoolkantine.

Delft

Staatssecretaris Blokhuis opende de dag met het uitreiken van een gouden Schoolkantine Schaal aan het FlexCollege in Den Haag. In Delft werd de dag door wethouder Karin Schrederhof vroeg in de ochtend geopend op het Grotius College. Zij reikte persoonlijk de gouden Schoolkantine Schalen uit aan de locatiedirecteuren van de mavo/havo/vwo locatie aan de Juniusstraat en de praktijkschool aan de Aart van der Leeuwlaan. De kantine op het Grotius College wordt al sinds jaren beheerd door Van Leeuwen Catering. Zij staan achter het initiatief van de Gezonde Schoolkantine en promoten dat ook actief met hun schoolkantineconcept ONTDEK voor middelbare scholen.

Gouden Schalen

Daarnaast werden er door het hele land gouden Schalen uitgereikt, onder meer aan scholen waarvan de schoolkantine wordt beheerd door Van Leeuwen Catering. Zo werden er gouden Schoolkantine Schalen uitgereikt aan het ONC Parkdreef in Zoetermeer, Wellantcollege Den Haag locatie Westvlietweg, het Rijswijks Lyceum, het Van Vredenburch College in Rijswijk, Wellantcollege Den Haag locatie Madestein, Wellantcollege mbo Rijswijk en Wellantcollege Gouda.

Gezond aanbod

In de schoolkantines wordt al jaren aandacht besteed aan gezonde producten voor leerlingen en personeel. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum met als doel een gezonder voedingsaanbod te realiseren. De kantines hebben met hun aanbod een Gouden Schaal verdiend door een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod die centraal staan in hun gezonde schoolkantine. Het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. Met deze aanpak motiveert men de leerlingen om gezonder te kiezen. Van Leeuwen Catering is trots op de scholen omdat zij het beleid op orde hebben, en op onze medewerkers omdat zij zorgen voor een gezond aanbod in de schoolkantine!