Het Wellantcollege in Naarden en het Eligant Lyceum in Zutphen hebben een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantines gezond zijn ingericht.

De scholen hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er altijd water beschikbaar in de vorm van fruitwater op de balie en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen! Mariska van Wellantcollege Naarden en Mary Ann van het Eligant Lyceum, beiden in dienst bij Van Leeuwen Catering, zijn erg trots op ‘hun’ gouden Schoolkantine Schaal.

Richtlijnen Gezondere Kantines
Van Leeuwen Catering uit Leidschendam heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. In de richtlijnen werkt het Voedingscentrum met verschillende soorten kantines: zilver en goud. Hoe duurder het metaal, hoe gezonder de schoolkantine. Dat is de simpele basis ervan. De actuele richtlijnen maken ook gebruik van een nieuwe product-indeling. Producten uit de Schijf van Vijf zijn daarbij onderverdeeld in groepen: de betere keuze en uitzondering. Per product is gekeken hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Van bepaalde voedingsstoffen wil je veel binnenkrijgen, zoals vezels en vitamines. Andere voedingsstoffen, zoals suiker, verzadigd vet of zout, wil je juist niet te veel binnenkrijgen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine