Leraren Groene Hart beklimmen Kilimanjaro

Donderdag 20 december volgen de onderbouwleerlingen van Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn een lessenmarathon. Dit doen zij om geld in te zamelen voor twee van hun leraren. Deze docenten beklimmen in januari de Kilimanjaro voor WarChild.

De zogenaamde Kili-Challenge wordt georganiseerd vanuit WarChild. Zowel solisten als teams kunnen zich aanmelden om mee te doen. Op weg naar de top van de hoogste berg van Afrika halen de deelnemers zoveel mogelijk geld op voor kinderen in oorlogssituaties. Naast het bedrag dat de deelnemers betalen om mee te doen aan de expeditie, halen zij ook een minimumbedrag op om te doneren aan WarChild. Dit is waar de lessenmarathon in beeld komt.

Lessenmarathon
De leerlingen van Groene Hart Leerpark zijn enthousiast voor het goede doel van hun docenten. Zij laten zich sponsoren om de nacht op school door te brengen tijdens de lessenmarathon. Dit sponsorbedrag komt weer ten goede aan de beklimming, en daardoor aan WarChild. Daarnaast organiseren zowel de leerlingen als de docenten nog veel meer acties. Zo is er een goededoelenactie, organiseerden de deelnemende docenten een benefietdiner voor hun collega’s, en ook op de sportschool werden activiteiten georganiseerd. Verder werd ook op verjaardagen niet geschroomd geld te vragen voor het goede doel.

Kili-Challenge
Een van de docenten die de Kili-Challenge aangaat, is Bas Flipse. Flipse: ‘De afgelopen tijd hebben mijn collega en ik hard getraind om ons voor te bereiden op de beklimming. In de weekenden lopen we door duinen en bossen, zoveel mogelijk op ongelijke ondergrond, om de omstandigheden te simuleren. We lopen zo’n twintig kilometer per keer. Daarnaast trainen we minimaal twee keer per week in de sportschool, liefst drie keer of meer. Dat is ook wel nodig, want de berg is bijna zes kilometer hoog. Zonder training is de kans om niet lekker te worden door de ijle lucht of de hoogte een stuk groter. We hebben er ontzettend veel zin in! We vinden het natuurlijk ook wel heel spannend, het is niet niks. Daarnaast zijn we heel benieuwd wat de acties opleveren. De eerste vooruitzichten zien er goed uit.’ De voortgang van de acties is te volgen via de actiepagina op de website van WarChild.