Even voorstellen

In de categorie Even voorstellen zetten we vandaag Bart in de schijnwerpers! Bart loopt sinds november een meeloopstage bij Van Leeuwen Catering. Vandaag vertelt hij wie hij is en over zijn ervaringen binnen ons bedrijf tot nu toe.

Ik ben Bart, 37 jaar, vrijgezel, en woon in Mariahoeve. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om voetbal te kijken met vrienden. Ajax is mijn favoriete ploeg, ik volg al het nieuws en alle wedstrijden; meestal op tv, maar ik ben ook al naar meerdere Champions League wedstrijden geweest. Verder lees ik graag en ga regelmatig uit eten of een drankje doen met familie of vrienden. Als het droog is ga ik graag skeeleren, een rondje Den Haag – Zoetermeer. Ook hou ik erg van reizen. Ik ben o.a. naar de USA, Thailand, Cuba en Seoel geweest.

Momenteel loop ik een algemene stage binnen Van Leeuwen Catering. Na veel ervaring te hebben opgedaan als leidinggevende in de retail zat ik vanwege een faillissement helaas zonder werk. Via mijn zus, die locatieleider is van een scholengemeenschap in Alphen a/d Rijn, kwam ik in contact met Marco van Stappershoef, directeur scholencatering van Van Leeuwen Catering. Na een heel fijn kennismakingsgesprek bood hij mij de kans om een aantal maanden een algemene stage binnen Van Leeuwen Catering te komen lopen. Een gouden kans om kennis van catering op te doen en binnen alle afdelingen bij het bedrijf mee te draaien en te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden.

Stage

Ik ben nu al over de helft van mijn stageperiode. Mijn eerste stageweken hielp ik mee in het magazijn. Daar leerde ik veel van Maarten over het verloop van de verschillende logistieke processen in het magazijn. Verder ondersteunde ik Andrew bij het navullen van de snoep- en drankautomaten op de verschillende schoollocaties en bij het bezorgen van kleine bestellingen en lunches. Daarna werd ik al snel zelfstandig op pad gestuurd. Vervolgens kreeg ik via Marciano de kans om te zien hoe je zo snel en adequaat mogelijk automaatstoringen oplost.

Het was ook erg boeiend om met Marco van Stappershoef mee te gaan naar verschillende scholen en bestuursbureaus om ze het eindejaarsgeschenk aan te bieden. Dit zorgt voor veel blije gezichten en biedt bovendien een mooie kans om via de verschillende contactpersonen op de hoogte te worden gesteld van nieuwe kansen, aankomende lunches buffetten, bijeenkomsten etc. Verder ging ik met Marco mee naar de iPabo in Alkmaar en de Nyenrode Business School in Amsterdam. Twee bijzondere locaties, beide met een geheel eigen karakter.

Via Nick kreeg ik een beter beeld van de financiële huishouding van Van Leeuwen Catering. Ook hielp ik hem bij de verwerking van diverse omzetgegevens van onze schoollocaties. Daarnaast bezocht ik samen met Evelien meerdere scholen in Zoetermeer om de lopende zaken met kantinemedewerkers te bespreken. Daarnaast ging ik met Gert naar een aantal scholen in Tiel en Zutphen om bestellingen te bezorgen en gesprekken te voeren met verschillende kantinemedewerkers.

Verder ondersteunde ik bij een catering met warm buffet in het Forepark en bij een grote partij in het World Horti Center in Naaldwijk. Aangezien ik zelf geen directe horeca-ervaring heb was het zeer leuk en waardevol om mee te helpen bij de voorbereiding van diverse cateringevenementen.

Na de kerstvakantie lieten Inge en Nicole mij zien hoe leuk en hectisch een werkdag als Office medewerker binnen Van Leeuwen Catering verloopt. En samen met Colinda dacht ik na over de verschillende marketingacties die we gedurende het aankomend schooljaar bij de diverse schoolkantines kunnen gaan voeren.

Toekomst

Mijn stage loopt nog door tot begin maart. Daarna hoop ik de mogelijkheid te krijgen om vast bij Van Leeuwen Catering in dienst te komen. Vooral de functie van locatiemanager spreekt mij enorm aan. Ik denk dat ik met mijn karakter en vaardigheden ook erg goed binnen deze rol pas.

Wat ik vooral erg fijn vind is de informele bedrijfscultuur van Van Leeuwen Catering. Aan alles is te merken dat het een familiebedrijf is waarin iedereen altijd voor elkaar klaar staat, en erg veel ruimte is om vragen te stellen of voor eigen inbreng.