Cateringconcept DICHTBIJ breidt uit naar Zoetermeer

Nog geen jaar geleden voerde lokale cateraar Van Leeuwen Catering het lokale cateringconcept DICHTBIJ in bij gemeente Leidschendam-Voorburg. Afgelopen maandag opende de sociale cateraar haar deuren in het restaurant van ondernemersvereniging evofenedex te Zoetermeer.

Het cateringconcept is speciaal ontwikkeld voor lokale bedrijven en overheidsorganisaties. Niet alleen de cateraar komt uit de regio, ook veel van de partners zijn lokaal. Dit is niet voor niets: lokaal is een van de belangrijkste speerpunten van het concept. Negentig procent van het assortiment wordt lokaal ingekocht, aangeleverd en geproduceerd.

In ontwikkeling
Het komende jaar legt de cateraar nog meer de nadruk op samenwerking met de gemeente en lokale partners. Momenteel bakt een lokale bakker het brood, de lokale slager verzorgt het vlees, en verse groenten en fruit worden gebracht door de lokale groenteboer. Van Stappershoef: ‘Wij hopen dit jaar de samenwerking met andere lokale partners nog verder te kunnen brengen. Zo hopen we in de toekomst mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te kunnen helpen in ons restaurant van evofenedex, net zoals we dat doen in het restaurant van gemeente Leidschendam-Voorburg.’

Vers en ambachtelijk bereid
Van Leeuwen Catering werkt met verse ingrediënten en bereidt de producten op ambachtelijke wijze. Herkenbare huisgemaakte producten zoals salades en soepen kenmerken DICHTBIJ, met vers brood van de banketbakker. Ook een kleine, gezonde warme maaltijd als lunch, zoals af en toe een heerlijk verse pasta of een uitsmijter ter afwisseling is te vinden bij DICHTBIJ. Vanaf nu kunnen de bezoekers ‘dichtbij’ blijven om lekker te lunchen.